Műszempilla ápolási és karbantartási tippek, trükkök

×Már elérhető az UV technológiás műszempilla építés! Kattints ide a foglaláshoz és elérhetőségekhez!
Műszempilla ápolása és karbantartása

Hogya ápoljuk, kell-e egyáltalán ápolni a műszempillát felhelyezés után?

A válasz egyértelmű igen, a műszempilla ápolására ugyan annyira fontos figyelmet szentelni mint az építésre, hiszen egy ápolatlan műszempilla hetekkel rövidebb ideig maradhat fent.

Az alábbiakban bemutatok néhány hatékony műszempilla karbantartási és ápolási praktikát a klasszik, volume és mega volume műszempillákhoz. Ezek a tippek segítenek megőrizni a műszempillák minőségét és tartósságát, valamint biztosítják a megfelelő ápolást.

Minden vendégemnek természetesen állok rendelkezésére akár a szempilla ápolással, akár más szempillákkal és szempilla építéssel kapcsolatos egyéb kérdésekben. Amennyiben a vendégem vagy, keress bátran az elérhetőségeimen, amennyiben viszont még nem voltál nálam, de szeretnél, nyugodtan írj időpontért ezen az űrlapon, vagy keress az oldalon felsorolt elérhetőségek egyikén! :)

 • Használj megfelelő tisztítószert a műszempillád ápolására!
  Fontos, hogy a műszempillák tiszták legyenek, hogy megelőzd a por, zsír és sminkmaradványok felhalmozódását. Válassz szempilla-specifikus tisztítószert, amely kíméletes, nem irritálja a szemet, és nem roncsolja a műszempillákat. Alaposan tisztítsd meg a műszempillákat naponta egyszer.
 • Kerüld a víz közvetlen érintkezését!
  A víz nem javasolt a műszempillák számára, mivel könnyen meglazulhatnak vagy elkezdenek hullani. Ha sminklemosót vagy tisztítószert használsz, győződj meg róla, hogy vízmentes vagy vízálló formulát választasz.
 • Lehetőleg kerüld a dörzsölést!
  Ha viszketést érzel a szem környékén, ne dörzsöld meg a műszempillákat. Ehelyett finoman ütögess vagy paskold meg az ujjaddal a viszkető területet. A dörzsölés meglazíthatja és károsíthatja a műszempillákat.
 • Ne húzkodd a műszempillákat!
  Ha úgy érzed, hogy egy műszempilla meglazult vagy elkezdett levenni, ne húzd le erősen. Ezzel károsíthatod a saját szempilláidat is. Jobb, ha visszamész a szakemberhez, aki felhelyezte őket, és kijavíttatod a helyzetet.
 • Ha lehet, aludj hátul fekve!
  Az oldalra vagy az arccal lefelé történő alvás könnyen károsíthatja a műszempillákat. Próbálj meg hátul fekve aludni, hogy minimalizáld a szempilla súrlódását a párnával.
 • Használj szempillafésűt!
  Finoman fésüld át a szempillákat naponta egyszer, hogy elkerüld a csomósodást és meglazulást!
 • Ne használj olajalapú termékeket a szemed környékén!
  Az olajalapú termékek eltávolíthatják a ragasztót, amely a műszempillákat a saját szempillákhoz rögzíti. Ezért kerüld az olajalapú sminklemosókat, arctisztítókat vagy szemkrémeket a szempillák közelében. Válassz inkább vízalapú termékeket, amelyek nem károsítják a ragasztót és segítenek megőrizni a műszempillák tartósságát.
 • Ne dörzsöld vagy húzogasd a szempilláidat sminklemosás közben!
  Ha eltávolítod a sminket a szemed környékéről, legyen óvatos, hogy ne dörzsöld vagy húzogasd a szempilláidat. Használj enyhe mozdulatokat és finomnyomású tapogatást a sminklemosóval vagy micellás vízzel, hogy elkerüld a műszempillák sérülését vagy kihullását.
 • Ne húzogasd a műszempilla-szálakat!
  Lehet, hogy magától értetődőnek tűnik, a tapasztalat még is azt mutatja, hogy sajnos sokaknak nem az. Ha észreveszel egy laza műszempilla-szálat, ne húzd vagy tépd le. Ez károsíthatja a saját szempilláidat és további sérüléseket okozhat. Ehelyett visszamehetsz a szakemberhez, aki felhelyezte a műszempillákat, és kérd tőle, hogy javítsa ki a problémát.
 • Tartsd távol a szempillaspirált!
  Ha műszempillákat viselsz, kerüld a szempillaspirál használatát. A szempillaspirál nehézkessé és csomóssá teheti a műszempillákat, és nehezebb lesz eltávolítani anélkül, hogy károsodnának.
 • Ne hajlítsd a műszempillákat!
  A műszempillák hajlítása vagy göndörítése hosszú távon káros lehet számukra. A műszempillák előre meghajlítva kerülnek felhelyezésre, és természetesen ívelődnek a szemed formájához. Ezért nincs szükség külön hajlításra.
 • Ne hagyd, hogy az ápolószerek a szemedbe kerüljenek!
  Amikor ápolószereket használsz a műszempillákhoz, ügyelj arra, hogy ne kerüljenek a szemedbe. Vigyázz, hogy az ápolószerek csak a műszempillákra és a szempillák tövére kerüljenek.