Szempilla építés, műszempilla

Műszempilla-építés, szempilla éptés

Műszempilla-építés, szempilla éptés

Mennyi időt vesz igénybe a műszempillák felhelyezés, a szempillaépítés?
Az 1D-6D műszempilla szettek gyakorlott pillaépítő esetében körülbelül 1,5-2 órát vesznek igénybe. Ez Függhet a saját szempillák mennyiségétől, a műszempilla ragasztó megkötésének sebességétől, kliens nyugtalanságától.

Mi a volume szempilla?
A volume a szempillának volumenének (sűrűségének/dósságának) növelésé, az ívek és szálak kombinálásával. Az 1D és 2D még classicnak szokás hívni, a 3D és afeletti műszempillák esetében már volume-ről beszélünk.

Mennyi ideig marad fenn a műszempilla / mennyi idő után kell tölteni általánosan?
Szempilláink cserélődnek, mindenkinek saját ütemében, de folyamatosan. Mivel szempilla hosszabbítás, műszempilla építés szálasan azaz egyenként van saját pilláinkra applikálva, ezek lassan az eredeti szempilláinkkal együtt kipotyognak, így egyénenként változóan, de kb. 3-6 hetente esedékes műszempilla töltéssel vállalható. Érdemes még tudni, hogy mint minden ragasztónak, a műszempilla-ragasztónak is ártanak az olajos/nedves termékek, illetve a magas páratartalom. Érdemes átnézni kozmetikumainkat, amellyel esetleg a szem környékét, szempilláinkat sminkelnénk, festenénk, hogy garantáltan ne használjunk semmi olajos terméket az új műszempilláink környékén. Edzés illetve egyéb sport tevékenység okán is hullhat a műszempilla, mivel az izzadással is "ártunk" neki. Langyos vizes, (szempilla) samponos lemosással, tisztítással tarthatjuk minél tovább épségben mőszempilláinkat.

A műszempilla okoz-e kárt a természetes szempilláimban?
Amennyiben szakemberhez fordulsz, aki megfelelően képzett és lelkiismeretes, precíz munkát végez, akkor nem.. Fontos az is, hogy te se húzgáld műszempilláid, ne tépkedd, és ne dörzsölgesd, mivel ezek természetesen mind megröviditik a felrakott műszempillák "élettartamát". Hosszú távon jobb a vékonyabb műszempilla, a vastagabbnál még inkább kell figyelni az imént írtakra. Érdemesebb a dúsításos technikával készült műszempillák közül választani a látványosab tekintetért, a vastag, már elavultnak számító műszempillák helyett. Az első felhelyezés után kapsz egy kis szempilla-fésűt, használd a műszempilláid karbantartására, óvatosan fésüld ki vele, nem baj, ha egy-két szál műszempilla kiesik. Fontos még, hogy smink eltávolításakor fokozottan ügyelj arra, hogy a műszempillák tövét óvatosan tisztítsd meg, de dörzsölni továbbra sem szabad. Időnként mosd meg a szemedet figyelve a műszempillákra, majd a vizet itasd fel alóla és fésüld át!

Okoz-e a allergiát a műszempilla ragasztó?
Érzékenyebbeknek időnként, de mivel nem érintkezik a bőrrel, az irritáció lehetősége meglehetősen kicsi. A műszempillák felhelyezés során az alsó szempillasort leragasztjuk, ezzel elkerülvén az összeragadást, majd felépítjük a műszempillasort. Mivel a szem csukva van az építés során, akár aludni is lehet közben. Lehet ugyan beszélgetni, de nem szerencsés, mert ilyen esetben a szájat mozgató izmok elkerülhetetlenül bemozdítják a kliens szemét és ilyenkor a ragasztó gőze irritálhatja. A ragasztógyártó cégek nagyrészt azonos, cianokrilát összetevővel rendelkező ragasztót készítenek, ami okozhat szenzibilitást az erre érzékeny vendégeknek.

Megéri-e műszempillát felrakatni?
Ezt csak igény kérdése, személy szerint nagyon szívesen ajánlom mindenkinek. Igazán nincs kényelmetlenség, sem időpazarlás, nincs elkenődött szempillaspriál, az egyszeri műszempilla építés után vigyázva, akár komolyabb hullás nélkül 4 hetet is ki lehet húzni ép műszempillákkal, ami nagyon szép és ehhez képest minimális ráfordítással lehet gyönyörű tekintetünk. Ha még nem próbáltad, egy alkalmat biztosan megér.

Sminkelhetek-e, ha műszempillám van?
Bármilyen sminket ugyan úgy lehet használni mint eddig, kivéve a szempillaspirált, melyet ha lehet, kerüljünk, hiszen a műszempilla előnyét, a könnyűséget, az észrevétlen "használatot", elveszti. Elnehezül a spiráltól, összeragad, és a műszempilla töltése szinte lehetetlenné válik. A korábban már emlegetett olajos alapú kozmetikumok és egyéb kapcsolódó lemosók használatát is kerülni érdemes, a már kifejtett műszempilla ragasztóra gyakorolt káros hatása miatt. Tisztításnál érdemes lint-free (szálmentes /szöszmentes/) kendőt használni, mert a vattaszálak megtapadhatnak a műszempillák között, amiket aztán igen problémás lehet levenni.

Miért van az, hogy szúr a műszempilla?
Valószínűleg nem megfelelő a műszempilla vastagság (nem volume pilla használata) és/vagy probléma lehet a minősségel, esetleg túl sok ragasztót használt a szempillastylist. Gyakori hiba még a műszempilla-applikálásnál, hogy one-size (egyenméretű) pilla kerül fel, ami miatt "seprűszerű" hatást kelt. Alapesetben a műszempilla és annak viselése nem okoz kellemetlenséget viselőjének.

Legutóbbi műszempilla építés, szempilla építés munkáim